Kepada peminat setia kambing selepas ni boleh jimat duit makan di kedai.Lepas ni dah boleh buat sendiri dan lebih jimat wang berbaloi baloi.Takkan menyesal cuba resepi ni.
3 kepingan daging kambing(Terpulang nak bahagian mana)
5 ulas bawang putih
2 inci halia
2 jemput lada hitam
2 cubit garam
Sos karamel pekat
Kicap manis
Minyak zaitun
Oregano
5 ulas bawang putih
2 inci halia
2 jemput lada hitam
2 cubit garam
Sos karamel pekat
Kicap manis
Minyak zaitun
Oregano
Caranya :
1.Basuh daging dengan tepung gandum.
2.Tumbuk halia,garam,bawang putih,lada hitam
3.Campurkan semua bahan ke dalam bekas bersama daging.
4.Perap selama 4-5 jam.
5.Kemudian bakar dalam pemanggang ajaib atau atas bara api.
6.Resepi ni boleh dicuba menggunakan ayam.Kalau banyak double-kan sukatan.
1.Basuh daging dengan tepung gandum.
2.Tumbuk halia,garam,bawang putih,lada hitam
3.Campurkan semua bahan ke dalam bekas bersama daging.
4.Perap selama 4-5 jam.
5.Kemudian bakar dalam pemanggang ajaib atau atas bara api.
6.Resepi ni boleh dicuba menggunakan ayam.Kalau banyak double-kan sukatan.
Comments
Post a Comment